Založ si blog

13, 5 = 15, alebo „kto to vlastne kádruje“?

Matematickým nezmyslom, 13,5 = 15, sa podľa opozičných médií, „údajne“ baví internet. Vraj „Voľba ústavných sudcov je po Fekišovciach druhou najplodnejšou udalosťou roka pre internetový humor“. Áno, zástupcovia opozície v Ústavnoprávnom výbore NR SR robili všetko, aby našli niečo spochybniteľné na kandidátovi na sudcu ÚS p. R. Ficovi. Odborne naňho nič nenašli, nakoľko jeho právnické vzdelanie je nespochybniteľné. O ňom o.i. na internete nájdeme:

Áno, verejné vypočúvanie kandidátov bolo pre širokú odbornú a laickú verejnosť poučné a dal obraz o mnohom a mnohých. Nielen o kandidátoch na ÚS, ale najmä o členoch tohto výboru NR SR. Jeden by očakával, že členovia, ktorí preverujú – posudzujú kandidátov na tak významné funkcie, budú nielen erudovaní, ale aj korektní. Boli skôr humorní. No, a kto to vlastne „kádroval“?

JUDr. Alojz Baránik. V CV nemá uvedené, kde získal titul JUDr. Žeby nelegálne? Zato má uvedené, že v rokoch 1982 – 1992 pôsobil v Kanade ako – šofér, úradník, agent. Výborná „právnická“ prax, vhodné na posudzovanie kandidátov ÚS.

Mgr. Ján Marosz. Tieňový minister dopravy za OĽANO. Absolvent filozofickej fakulty UKF Nitra – učiteľ 5-12 ročník, nemecky jazyk, etika, náboženstvo. Dokonca pôsobil ako riaditeľ CVČ Žirafa.

Doc. Ing. Miroslav Beblavý, PhD. Tento „turista slovenskými politickým stranami“ a väčšinou nezaradený poslanec, bakalársky získal titul v odbore financie na Ekonomickej univerzite v Bratislave a rovnaký titul v odbore divadelná réžia na Vysokej škole múzických umení. V štúdiu pokračoval na University of St Andrews v Škótsku, kde absolvoval magisterské aj doktorandské štúdium. Témou jeho dizertácie bolo „Central Bank Independence and Monetary Policy in Eastern Europe“ Od 1. marca 2010 je docentom, asi v odbore politológia, nakoľko sa vydáva za politológa a pôsobí na fakulte tohto zamerania.

PhDr. Jozef Lukáč – na stránke PSK, kde je poslancom, je uvedený s titulom PhDr. Na stránke NR SR len s titulom Mgr. Nevedieť, kde je pravda. Strednú školu absolvoval na SOU (Stredné odborné učilište) s maturitou v Prešove. Svoj odbor štúdia určite využil aj vo svojom zamestnaní – WERCHEM spol. s.r.o., ako obchodný zástupca pre spojovací materiál, náradie pre strojársky priemysel. Nakupoval asi šrófy. Univerzitu, už zrejme ako poslane PSK, ukončil na Gréckokatolíckej fakulte Prešovskej univerzity, ako Mgr.

Mgr. Ondrej Dostál – tento bývalý redaktor SME, vyštudoval odbor filozofia – sociológia na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského, štúdium ukončil v roku 1997 a neskôr vyštudoval právo na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. Zrejme študoval popri zamestnaní, už ako politik. Teraz má hlavné zamestnanie, zrejme, ako poslanec, nakoľko – „Ondrej Dostál je sociológ, právnik a bývalý novinár. Od roku 2016 je poslancom Národnej rady SR, v tejto úlohe pôsobil aj v rokoch 2010 až 2012. Od roku 2009 je poslancom zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Je tiež poslancom miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava – Staré Mesto a poslancom mestského zastupiteľstva v Bratislave. Od apríla 2012 je predsedom OKS.“ Ako som to vyčítal zo stránky OKS.

Mgr. Rastislav Schlosár. On je úplne anonymný, nájdete len že „kandiduje na post poslanca do Banskobystrického samosprávneho kraja vo voľbách do VÚC 2017 vo veku 33 rokov. V čase volieb uvádza zamestnanie: poslanec NR SR a býva v obci Bacúrov.“ Asi nie je stotožnený so svojim CV.

Títo „excelentní právnici s viacročnou praxou v odbore“ posudzujú a najmä kritizujú kandidátov na sudcov ÚS SR, predovšetkým p. R. Fica. Ak sa ich činnosť v NR SR považuje za právnickú prax, prečo nie aj u p. R. Fica? V nadväznosti na „argumenty“, niektorých kritikov, napr. v TV pp. Marosz a Beblavy, že na isté zastupovanie pred súdom, čo vykonával p. Fico, sa nevyžadovalo právnické povolanie, vnucuje sa otázka, či aj u ostatných kandidátov posudzovali, či v ich právnickej praxi sa nevyskytli prípady, kde sa nutne nevyžadovalo právnické vzdelanie? P. Marosz v TV potvrdil, že doc. JUDr. R. Fico, PhD. prednášal na UKF v Nitre, keď aj on tam študoval, dokonca na rovnakej fakulte. Povedal, že vtedy „predseda katedry“ bol p. Zala. No, nevie ani to, že katedry nemajú „predsedov“, ale „vedúcich“. Kto vie, či vôbec chodil na nejakú katedru?

Právnická matematika býva často komická a najmä nepochopiteľná. Už v inom blogu som písal, že známy profesor práva na PravF  UK, neskôr na Trnavskej univerzite, presviedčal rektorov SRK, že 8 ešte nie je nadpolovičná väčšina z 15 , ale až 9. Napriek tom si myslím, že nikto rozumný nad rovnicou  13,5 = 15 sa neusmieva ani nebaví, ale nad autormi tohto nezmyslu plače.

 

Presvedčili vás „argumenty“ o vyhostení diplomatov?

12.08.2020

Som dlhoročným predplatiteľom Pravdy, nakoľko ho považujem za korektný denník. Zdalo sa mi, že ich argumentácia je (zväčša) objektívna, resp. o to sa aspoň pokúša. Nie som si istý, či sa im to podarilo aj v prípade vyhostenia troch ruských diplomatov, hoci predpokladám, že redakcia sa opierala o vyjadrenia našich diplomatov, resp. „odborníkov“. Posúďme to spolu. [...]

Slováci – odborníci, nevracajte sa domov zo zahraničia!

27.07.2020

V denníku Pravda sme nedávno mohli prečítať pekné zamyslenie sa pod názvom: „NÁZOR: Slovensko vyváža Slovákov. Potrebujeme, aby sa radi vracali“, v plnom znení [TU]. V tomto blogu by som chcel, z vlastnej skúsenosti, zodpovedať rečnícku otázku autora „Názoru“. Tá znela: „Čo núti ľudí, aby išli von, mimo rodnej hrude? Dve dôležité veci – peniaze a [...]

Moja rozpačitosť zo správy p. prezidentky.

05.06.2020

Určite všetci, Slováci a aj Maďari žijúci na Slovensku (keďže je okrúhle výročie Trianonu) s veľkým záujmom vypočuli, či prečítali správu o stave republiky p. prezidentky SR prednesenej v NR SR. Nie, že by sme my, čo tu žijeme, nevedeli v akom stave je SR, je však zaujímavé, ako to vidí a hodnotí p. prezidentka. Mne sa zdá, že pomenovala takmer všetko, čo nás [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 123076x
Priemerná čítanosť článkov: 3516x

Autor blogu

Kategórie