Založ si blog

Čomu nerozumiem v nadväznosti na TB námestníka GP.

Tlačovú besedu p. námestníka GP p. Šufliarského sme určite mnohí sledovali s veľkým záujmom, povedal by som až s napätím, či vzrušením. Zdá sa, že p. Marián K. a aj Ali Ajuška, poriadne zamotali hlavy aj v najvyšších sférach tohto piliera nezávislej moc, záruky spravodlivosti a demokracie. Mne sa zdalo, že p. námestník chcel predísť ďalším nepríjemnostiam na GP a tak sa usiloval „kápnout božskou“, aby som si pomohol s Češtinou. Náznakom toho, že sa mu to (asi) aj podarilo bol zmierlivý tón otázok od prítomných novinárov, aj od jednej, ktorá nezriedka vyniká dotieravosťou, je jedovatejšia ako Yperit či agresívnejšia ako opozičná Remišová. Mňa však zarazili dve, z hľadiska pertraktovanej témy, nie celkom podstatné veci. Pán námestník GP povedal v súvislosti, že vtedajší úradujúci generálny prokurátor, ho pozval k sebe do kancelárie, keď tam sedel Marián K. (parafrázujem) „… k pánovi GP sa nechodí len tak, okresní, krajskí prokurátori, námestníci či prokurátori GR idú k nemu do kancelárie len vtedy, keď ich (p. GP) zavolá. Generálny prokurátor má veľmi nabitý termín“. Zrejme p. Marián K. tam mohol prísť kedy chcel, na rozdiel od jeho podriadených, keď ho tam p. námestník aj dvakrát zastihol. Zrejme ku generálnemu prokurátorovi nemal (voľný) prístup len preto, že boli spolu na vojne. Pán vtedajší zastupujúci generálny prokurátor bol vojenským prokurátorom, tak asi nemohli byť „priatelia v zbrani“ a prespávať na jednej izbe v kasárňach, aby si vypestovali pretrvávajúci priateľský vzťah. Tento pán úradujúci generálny prokurátor, v posledný deň vo svojej funkcii odvolal aj vtedajšieho krajského prokurátora v Nitre, výborného právnika a neskorumpovateľného proti mafiánskeho bojovníka. Zrejme preto ho aj odvolal a zrejme preto ho, už po odvolaní z funkcie, mafiáni chceli skompromitovať imitáciou jeho hlasu v korupčnej veci. Aj ho prišli kukláči domov zaistiť. Nieže by ho predvolali na vypočutie, ale pre mediálny efekt priamo zadržali u neho doma. Zadržali a odviedli v putách ako stredne veľkého mafiána. (Na vysvetlenie, prečo stredne veľkého. Malých mafiánov predvolávajú na výsluch a veľkí mafiáni (väčšinou) chodia po slobode). Pravda sa ukázala, že to bola provokácia, žiaľ spravodlivosti sa už nedožil. Bol z toho veľmi nešťastný a sklamaný.  Na jeho pohreb do B. Štiavnice prišlo aj niekoľkými autobusmi, podľa môjho odhadu, asi 300 ľudí, o.i. sudcovia, prokurátori, advokáti, lekári, VŠ učitelia, atď., nevidel som tam však žiadneho známeho mafiána.

V tejto súvislosti je pre mňa ďalšou záhadou „občasné dopisovanie“ cez sociálne siete druhého, a už odvolaného námestníka GP. Pán Šufliarský na spomínanej TB o.i. povedal, že si nepamätá prečo ho volal do svojej kancelárie p. úradujúci generálny prokurátor, však ročne mu prejde cez ruky aj 500 prípadov a nepamätá sa, čo vtedy riešil. Prípady na GP sú určite závažné a nie jednoduché. Predpokladám, že vyžadujú veľa času a pracovného nasadenia. Námestník má určite okrem právnych vecí aj riadiace, dozorujúce, organizačné a iné povinnosti. Ak odhliadneme od mienky, že vo funkcii námestníka GP by nemal komunikovať cez sociálne siete s neznámymi osobami, najmä na prvý pohľad s „umeleckými menami“ typu Stormy Daniels, ktorí zrejme neupútavajú inteligenciou či odbornou erudíciou, odkiaľ námestník GP berie čas na takúto, aj keď nezáväznú či bežnú komunikáciu. Keď komunikoval s Ali Ajuškou, zrejme komunikoval aj s mnohými inými „priateľmi“ na sociálnej sieti, čo je časovo veľmi náročné. Možno však, že aj u neho platí zásada, že deň má 24 hodín a k tomu má ešte celú noc.

No, jednoducho niektorým veciam nerozumiem.

Presvedčili vás „argumenty“ o vyhostení diplomatov?

12.08.2020

Som dlhoročným predplatiteľom Pravdy, nakoľko ho považujem za korektný denník. Zdalo sa mi, že ich argumentácia je (zväčša) objektívna, resp. o to sa aspoň pokúša. Nie som si istý, či sa im to podarilo aj v prípade vyhostenia troch ruských diplomatov, hoci predpokladám, že redakcia sa opierala o vyjadrenia našich diplomatov, resp. „odborníkov“. Posúďme to spolu. [...]

Slováci – odborníci, nevracajte sa domov zo zahraničia!

27.07.2020

V denníku Pravda sme nedávno mohli prečítať pekné zamyslenie sa pod názvom: „NÁZOR: Slovensko vyváža Slovákov. Potrebujeme, aby sa radi vracali“, v plnom znení [TU]. V tomto blogu by som chcel, z vlastnej skúsenosti, zodpovedať rečnícku otázku autora „Názoru“. Tá znela: „Čo núti ľudí, aby išli von, mimo rodnej hrude? Dve dôležité veci – peniaze a [...]

Moja rozpačitosť zo správy p. prezidentky.

05.06.2020

Určite všetci, Slováci a aj Maďari žijúci na Slovensku (keďže je okrúhle výročie Trianonu) s veľkým záujmom vypočuli, či prečítali správu o stave republiky p. prezidentky SR prednesenej v NR SR. Nie, že by sme my, čo tu žijeme, nevedeli v akom stave je SR, je však zaujímavé, ako to vidí a hodnotí p. prezidentka. Mne sa zdá, že pomenovala takmer všetko, čo nás [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 122987x
Priemerná čítanosť článkov: 3514x

Autor blogu

Kategórie